Her derde deva reishi mantarı

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki artık hayatımıza sağlıklı bir şeyler dahil etmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Artık bütün doktorlar kanser olmak için sadece hava su ve toprağın yeterli olduğundan bahsediyorlar. Bu söyledikleri nasıl doğru olmasın ki eskiden toprağı nadasa bırakmak diye bir şey vardı. Sürekli ekilen toprak kendini yenilemesi için dinlenmeye bırakılırdı ve üst üste sürekli aynı bitki ekilmezdi. Sebebi ise çok basitti, toprak sürekli aynı mineral, vitamin ve enzimleri bitkiye verdiği için artık onda da kalmıyordu. Sonuç; bizler artık içi boş posalar yemekten başka bir şey yapmıyoruz. Hadi diyelim ki toprak dinlenmiş, yenilenmiş ve her yıl başka başka bitkilerin ekim yapıldığı bir toprak olsun. Ya hava? Soluduğumuz oksijen, manyetik kirlilik, hava taşıtlarının bıraktığı atık ve ağır metaller, radyasyon vb… Tabii bu durumda suyun verimliliği ve temizliği konusunu konuşmayacağım bile. Yani tablo vahim ve bu vahim tablonun neticeleri ise buzdolaplarında durdukça kendi kendine büyüyen salatalıklar, yumurta ile aynı sürede pişen tavuklar her biri aynı boy aynı renk ve lekesiz meyveler kokusuz domatesler, çekirdekleri bile olmayan karpuzlar… Ciddi bir terör olan gıda terörü ve tohum vehametinden bahsetmiyorum bile.

Peki, bu durumda bizler neler yapıyoruz? Eskiden sabahları televizyonlarımızı açtığımızda sanatçıların sunduğu eğlence magazin programları vardı. Bugünse beyaz önlüklü doktorlar onun sapı bunun çöpü, şu bitki bu ot şeklinde neyin neye iyi geldiğini anlatmaya başladılar. Bu da bir kere daha gösteriyor ki günümüz sektörü sağlık olmuş. Neden sektör diyorum, çünkü bütün sektörler bütün dünyayı ilgilendiren ciddi sorunlardan dolayı ortaya çıkmıştır. Bugün dünya kanserle, diyabetle, obezite ve daha birçok sağlık sorunu ile başa çıkmaya çalışmaktadır. İlaç sektörü acımasızca büyüyen bir dev haline gelmiş vaziyette. O zaman konumuz net olarak sağlık, sağlıklı kalmak ve doğal tedavi destekleri!
Ben bu yazımda sizlere tabiatın muhteşem bir başyapıtı olan mucizevi kırmızı reishi mantarından bahsetmek istiyorum. Bitki dünyasında Ganoderma Lucidum, Çin de hayalet bitki, Japonya’da  (kansere karsı Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç olarak kabul edildi.) Reishi yani ölümsüzlük adını alan bu bitki, ülkemizde de adı rengi ile özdeşleştiği için Kırmızı Reishi mantarı olarak biliniyor. Son 20 yıldır adını duyduğumuz Reishi mantarının tarihçesi 5000 yıl öncesine dayanıyor. Balta girmemiş ormanların derinliklerinde ölmeye yüz tutmuş devasa ağaçların gövdelerinde, kavuklarında can bulmuş. Çin hanedanları ölümsüzlük ve uzun ömürlü olmak için bulunması zor olan bu bitkiyi bulup getirenleri ödüllendirmiş. Kendileri için kullananları da ölümle cezalandırmış. Bu kadar faydalı ve nadir bulunduğu içinde tarih boyunca sır gibi saklanmış. Mantar bilimci dünyaca ünlü bir bilim adamı 200 çeşit Ganoderma mantarı içinden insan sağlığına en faydalı 6 çeşidini kullanarak doğalına özdeş bu hammaddeyi 1983 yılında başladığı 15 yıllık bir araştırma sonucunda elde etmiş. 1995 yılında  mucizevi hammaddeyi kahve, çay, besin takviyeleri ve kişisel bakım ürünleri ile harmanlayarak tüm insanlığın hizmetine sunmuş.  Şirket uygun iklim şartlarından dolayı ekvatora yakın bir bölgede kurulmuş olup dünyanın ilk ve en büyük organik çiftlik unvanına da sahip olan bir firma. Aynı zamanda da hammadde ve tüm ürünler uluslararası geçerliliği olan yüzlerce sertifikaya da sahip bulunmakta. Bunların en önemlilerinden biri de; Uluslararası Helal Sertifikası ki buda içinde insan sağlığına zararlı hiçbir madde olmadığının göstergesi...
Benim bu ürünlerle tanışma hikayem bir diş macunu sayesinde olmuştu. Bir dostumun bana içinde florür olmayan bir diş macunu önermesi ile denediğim ve memnun kaldığım şu anda da tüm ürünlerinin müptelası olduğum muhteşem bir hammadden bahsediyorum. Bu arada neden florürsüz diş macunu kullanmamız gerektiği konusunu da es geçemeyeceğim doğrusu. Rahmetli anneciğimin "fırçaladın mı dişlerini ?" diyerek seslenişleri hala kulağımdadır. Evet her birimiz belirli periyotlarda dişlerimizi fırçalıyoruz. Ama bunun için nasıl bir zehir kullanmışız ve kullanmaya devam ediyoruz işte bunu bilemiyoruz. Evet dişlerimizin sağlığı için her gün kendimizi zehirliyoruz. Peki nasıl? Dilimizin alt bölgesi  emilimin en yüksek olduğu bölge. Yani bu bölgedeki sinir uçlarına ne verirseniz onu anında kalbe, beyne ve dolaşıma gönderiyor. Farkında olmadan günde 3 kez diş fırçalarken dilin altında bulunan sinir uçlarından arka beyine (ki arka beyin tüm hayati olayların kontrol merkezidir), kalbinize ve tüm dolaşımınıza florür zehrini pompalıyorsunuz demektir. İşte benim diş macunum florürsüz ve içinde kırmızı reishi mantarı var, diş taşlarımı bile temizliyor. Aft yara ve vb. şeylere de iyi geliyor. Konuşacak anlatacak şey çok var. Ama sadece fark edin ve harekete geçin. Farkındalıklı bir sağlığa evet deyin!
Ganoderma Lucidum yani kırmızı reishi mantarının faydaları neler? İnsan vücudunda hangi mucizeleri gerçekleştiriyor biraz da onlara değinelim. Reishi Mantarı antidiyabetik ve antialerjik bir ürün. İçinde hiçbir kimyasal barındırmıyor. Karaciğeri koruyor ve kronik hepatite karşı oldukça etkili. Antibakteriyel ve antiviralolan mantarın kolestorel düşürücü etkisi de var. Ayrıca hipertansiyon, kanın pıhtılaşması, antienflamatuar, astım, sedef, vitiligo, böbrek ve pankreas iltihabı tedavisine de destek sağlıyor.
Özetle; efsane mantar reishi ganoderma Lucıdum kalp, beyin, karaciğer ve akciğer koruyucusu olmasının yanında, bağışıklık sistemini de güçlendirdiği kanser vb. birçok hastalığa karşı direnci arttırıyor. Akne, üreme bozuklukları, adet düzensizliği, alzheimer, anoreksiya, astım, bronşit, depresyon, eklem romatizması, epilepsi, hemoroit, hipertansiyon, kanser, kireçlenme, kronik hepatit, katarakt, obezite, gut, nezle, rinit, sperm sayısını artırma, retinal pigment dejenerasyonu, saç dökülmesi, nefrit, nevrastani, ülser ve uykusuzluk gibi birçok hastalığın tedavisinde etkili.  Ama yine de önemle vurgulanması gereken şey bu ürünlerin kesinlikle ilaç olmadığı, destek ürünler olduğudur. Herhangi bir sağlık sorununda doktora gidilmeli ve doktorun önerdiği ilaç ve tedavi yöntemine uyulmalıdır.
Bilimsel araştırmalarda gösteriyor ki bu hammadde ile üretilmiş ürünleri düzenli kullananlar bir yaşam stili haline getirenler;
- Günlük yaşamlarını daha sağlıklı sürdürmekte,
- Vücudun doğal savunma mekanizmasını güçlendirerek her an maruz kaldığı olumsuz etkilere karşı korunmakta,
- Yaşın ilerlemesi sonucu oluşan problemlerin de önüne geçmektedirler.
Bu mucizevi hammadde ile üretilen ürünlerle ilgili meraklandığınızı biliyorum. Muhteşem bir hammadde ve bu hammadde ile üretilmiş ürünlerden bahsediyoruz. Bir kahve içiyorsunuz Alkali ve kafein miktarı düşürülmüş. İçimi leziz ve her damak tadına uygun seçenekleri mevcut, bedeni olması gereken en sağlıklı şekline dönüştürüyor. Daha ne olsun! Yaşayan heyecanla paylaşırmış ya, benimki de o hesaba döndü, yazmakla bitmeyen bir şifa kaynağı Kırmızı Reishi Mantarı…
Dilim döndüğünce bu muhteşem bitkiyi sizlere anlatmaya çalıştım. Dünya üzerinde var olan daha nice muhteşem bitkinin bilinmeyen yönlerini sizlerle paylaşabilmek dileğiyle.
Sağlıcakla kalın…
Seda Olanbatur 
Enerji Terapisti 
Kırmızı reishi mantarıyla ilgili detaylı bilgi almak için 0532 4746068 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kiril Alfabesi’nin doğduğu yer, Ohrid!

“Gelecek bana ait” diyen bir mucidin hikayesi

Hastalıklarımızın sebebi düşünceler